miercuri, 25 noiembrie 2009

Varza ardeleneasca

Ingrediente:

500 g carne porc
100 g slanina afumata
100 g carnati afumati
300 g orez
3kg varza murata
400 g ceapa
100 bulion tomate
150 g ulei
5 g boia de ardei dulce
300 g smantana
300 ml supa oase
sare
piper

MDP:


Carnea se toaca,se amesteca cu slanina cubulete.
Orezul se fierbe si se pune peste carne,impreuna cu carnatii feliati,sare,piper.
Varza se tine in apa cateva ore,se taie fideluta.
Ceapa se toaca mic,se prajeste in ulei,se stinge cu bulion,boia de ardei si zeama varza.
Se adauga varza,se caleste cca 30 min.
Intr-un vas uns cu grasime se asaza un strat de varza,apoi un strat de compozitie cu carne,se repeta pana termini.Ultimul strat sa fie de varza.
Bulionul ramas,supa de oase,uleiul ramas si smantana se amesteca,se toarna peste varza si se da la cuptor,cca 90 min.

Almanahul gospodinei

Niciun comentariu: