miercuri, 25 noiembrie 2009

Iepure cu sos vanatoresc

Ingrediente:

1 kg carne iepure
50 g slanina afumata
100 g ulei
100 g ceapa
100 g morcovi
100 g telina
50 g faina
50 g bulion tomate
200 ml vin
25 ml otet de 9 grade
2 foi dafin
1 fir cimbru
sare
piper

MDP:

Impanezi carnea cu slanina,sarezi si lasi sa stea 1 ora.Asezi in tava impreuna cu legumele feliate,50 g ulei,dai la cuptor la foc potrivit.Stropesti din cand in cand friptura cu sosul format.Cand e gata,scoti friptura din tava,pasezi legumele cu sos,pui carnea in sos.In restul ulei calesti faina,stingi cu bulion,apa,vin si otet,fierbi 20 min,strecori prin etamina si adaugi la carne impreuna cu cimbrul,foile dafin,sare,piper,mai fierbi 10 min.Tai carnea felii subtiri si servesti cu garnitura de paste/galuste si sos.

Almanahul gospodinei

Niciun comentariu: