Ingrediente:
350 g faina
150 g amidon
250 g unt/margarina
100 g ulei
7 oua
400 g zahar pudra
2 plicuri vanilie
100 g lamaie
1 praf copt
1,5 kg mere
50 g gris
sare
MDP:
Amesteci 200 g unt cu uleiul si 350 g zahar.Adaugi galbenusurile unul cate unul,1 vanilie,praful copt stins cu suc lamaie,la sfarsit albusurile batute spuma tare.Incorporezi apoi faina si amidonul putin cate putin.Imparti aluatul in 2,se intinde in 2 tavi si se coace la foc potrivit.Merele curatate,rase le calesti cu restul de zahar si unt.Cand au inceput sa lase suc adaugi grisul,ca sa absoarba sucul.Asezi umplutura intre cele 2 foi,portionezi si pudrezi cu zahar vanilat.
Almanahul gospodinei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu