Ingrediente:
750 g ficat gasca
100 g ulei
250 g franzele
75 g unt
100 ml vin rosu
25 ml coniac
50 g faina
100 g morcov
50 g telina
sare
MDP:
Ficatul se taie felii,se trece prin faina,se prajeste in ulei.
Franzela se curata de coaja,se taie felii,se stropeste cu unt si se rumeneste in cuptor.In uleiul ramas de la prajitul ficatului se caleste faina si zarzavatul ras,se stinge cu apa,se potriveste de sare,se fierbe 30 min,se paseaza sosul.Se adauga vinul si coniacul,se pune ficatul in sos si se fierbe 15-20 min.Se asaza bucatile ficat pe feliile paine prajita,se sareaza,se toarna deasuprasos si unt topit.Se serveste cu garnituri de legume si salate.
Almanahul gospodinei
miercuri, 25 noiembrie 2009
Ficat de gasca cu sos aromat
Etichete:
alcool,
Cartile mele de bucate,
Condimente,
ficat,
friptura,
Gasca,
morcov,
Noiembrie 2009,
Paine,
sosuri,
telina,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu