marți, 24 noiembrie 2009

Oua fierte condimentate

Cu garnitura de rosii sotate cu fileuri de peste fierte si oua gratinate si fileuri de ansoa.

Ingrediente:

15 oua
6 fire ceapa verde
500 g rosii
1 1/2 lingurita faina
150 g unt
1 1/2 pahar lapte
3 Linguri smantana
6 catei usturoi
300 g file peste
3 fileuri ansoa
15 g sofran
sare

MDP:

Rosiile se curata,se taie,se soteaza in cu 60 g unt,ceapa verde si usturoiul taiate marunt,sare si putin zahar.Separat se face un sos alb din unt,lapte,faina,sofran,sare si 3 linguri smantana.Jumatate din sos se amesteca cu fileurile de peste fierte cu 3 oua crude si rosiile.Se unge cu unt o forma de tarta,se pune compozitia si se da la cuptor intr-o tava cu apa(bain-marie).Cand s-a prins,se rastoarna pe platou si 12 oua fierte se asaza peste ea.Se acopera/napeaza cu restul de sos si se garniseste cu fileurile de ansoa.

Preparate de arta culinara-Iosif Strasman si Ion Radu

Niciun comentariu: