Ingrediente:
200 g ficat
1 ceapa mijlocie
2 felii franzela
1 legatura marar
cateva fire patrunjel
1-2 oua
ulei
sare
piper
4-5 rosii mijlocii/2 lingurite pasta tomate
1 ceasca zeama carne
faina
MDP:
Speli ficatul,il tai bucati,il prajesti in ulei incins,la foc iute.Lasi sa se raceasca,il treci prin masina impreuna cu ceapa,verdeata tocata,miezul paine inmuiat in apa/lapte scurs bine.
Se adauga ouale,ulei,sare,piper,omogenizezi,formezi galuste de marimea unei nuci mari,le treci prin faina.In cratita pui putin ulei la incins,pui rosiile curatate de pielita si seminte sau bulionul,se lasa sa se caleasca,se adauga zeama de carne,sare,piper,amesteci bine.Fierbi cateva clocote.In sosul din cratita se pun galustele de ficat,se fierb 10-15 min.Servesti fierbinti cu cartofi piure.
Arta culinara-O mica enciclopedie practica
miercuri, 25 noiembrie 2009
Galuste din ficat cu sos de bulion
Etichete:
Cartile mele de bucate,
Condimente,
ficat,
galuste,
Mancare,
marar,
Noiembrie 2009,
Paine,
patrunjel,
rosii,
sosuri,
Supa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu