miercuri, 25 noiembrie 2009

Jigou de berbec cu sos picant

1,5 kg pulpa berbec
50 g slanina afumata
30 g usturoi
100 g ulei
100 g morcov
100 g telina
200 g ceapa
40 g faina
100 ml vin
30 g mustar
40 ml otet de 9 grade
100 g castraveti in otet
sare
piper

MDP:

Pulpa curatata de pielite,spalata,se impaneaza cu slanina si usturoi,se sareaza,se lasa sa stea 2 ore,apoi se unge cu ulei,se asaza in tava cu putina apa,se frige la cuptor.In timpul frigerii se unge cu sosul format in tava.Faina se caleste in ulei,se adauga ceapa tocata,morcovii si telina rase,se continua calirea pana ce legumele se inmoaie.Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 30 min.Se paseaza sosul si se lasa sa fiarba la foc domol,se adauga vinul,otetul,mustarul,castraveciorii tocati marunt si storsi bine.Se amesteca si se mai da un clocot.Pulpa se taie felii,se serveste cu paste fainoase si sos picant.

Almanahul gospodinei

Niciun comentariu: