Ingrediente:
250 g malai
150 g gris
200 g faina
500 g dovleac
400 g zahar tos
3 oua
100 g ulei
500 g smantana
20 g drojdie
1 plic vanilie
sare
MDP:
Razi dovleacul si-l fierbi.Cu zeama de la fiert oparesti malaiul si grisul.Treci prin sita dovleacul,amesteci cu 200 g zahar,100 g faina,200 smantana,malaiul si grisul oparit,sarea,uleiul si drojdia,bine dizolvata in apa calduta cu putin zahar.Omogenizezi compozitia,torni in tava unsa cu ulei si se lasa sa creasca cca 1 1/2 ora.Din restul de smantana,100 g faina,galbenusuri,restul de zahar,vanilie se face o coca subtire in care se incorporeaza albusurile batute spuma.Se toarna peste malai si se da la cuptor,intai la foc iute,iar dupa ce malaiul a crescut,coci la foc potrivit.Dupa ce s-a copt,portionezi si servesti calda.
Almanahul gospodinei
miercuri, 25 noiembrie 2009
Malai moldovenesc cu dovleac
Etichete:
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Desert,
dovleac,
gris,
malai,
Noiembrie 2009,
Prajitura,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu