luni, 20 septembrie 2010
Vinete condimentate
Ingrediente:
800 g vinete/2 mari,taiate cuburi de 1 cm
4 catei usturoi,tocati
50 g ghimbir proaspat,tocat
2 ardei iuti rosii,tocati
100-125 ml(1/2 cana) ulei seminte struguri/rapita
1 ceapa tocata
1 lingura chimen macinat
1 lingurita seminte fenicul
1 lingura seminte coriandru,macinate
½ lingurita curcuma
250 ml/1 cana otet vin alb
160 g( 2/3 cana) zahar alb
1 lingurita sare,daca se cere
1 lingura sare suplimentar pt sarat vinetele
MDP:
Pui vinetele in strecuratoare,in castron,presari cu 1 lingura sare.Lasi 20 min,la scurs.Poti pune o greutate peste ele sa se scurga mai usor.
Odata scurse,le speli bine incastron mare cu apa rece,le scoti la uscat pe un prosop hartie.
Tai usturoiul,ghimbirul,ardeiul iute,in robot,adaugi putina apa sa obtii o pasta.
Adaugi toate condimentele ,amesteci scurt.
Incalzesti uleiul in tigaie mare,pui ceapa,o calesti putin pana se inmoaie,apoi adaugi pasta de ghimbir usturoi si condimente.Gatesti amestecand 1 min,apoi adaugi vinetele si mai lasi 5-10 min pana vinetele s-au inmuiat.
Adaugi otetul,zaharul si o lingurita sare-daca e nevoie,amesteci sa se combine.Acoperi si fierbi usor 15 min,pana sunt moi.
Pui cu lingura in borcane sterilizate calde.Pui borcanele in apa calda si cu o fuculita apesi sa iasa bulele de aer.Inchizi cu capace si fierbi pe baie apa min 15 min,apa trebuie sa treaca peste capac de 2,5 cm.
Lasi borcanele sa-si dezvolte aroma cateva saptamani.Odata deschis borcanul se pastreaza in frigider pana la 6 saptamani.Poti pasa continutul borcanului pt a face un sos minunat.
Reteta:
Eggplant Pickle
http://figjamandlimecordial.com/2009/05/02/eggplant-pickle/
Etichete:
chilli,
chimen,
Condimente,
Conserve,
coriandru,
curcuma/turmeric,
fenicul,
ghimbir,
seminte,
Septembrie 2010,
usturoi,
vinete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Salut,
felicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
Succes in continuare.
Trimiteți un comentariu