Ingrediente:
5 kg castraveti
8 cepe mici/verzi
2 bucati hrean
4 crengute rozmarin
6 foi dafin
boabe mustar
piper boabe
sare grunjoasa
MDP:
1.Alegi castraveti mici,proaspeti,ii speli bine,ii pui la scurs.Ceapa se lasa intreaga,hreanul il tai fasii.
2.Intr-o oala pui 5 l apa,foile dafin,piperul,5 linguri sare grunjoasa,lasi sa dea in fiert.
3.Asezi castrvetii in borcan de 5 l/mai mici,intercaland printre ei crengute de rozmarin,cepele,fasii de hrean.Peste castravetii din borcan pui boabele mustar,torni zeama fierbinte,acoperi cu un capac pana a doua zi.
4.A doua zi scurgi zeama din borcan,o pui din nou la fiert,mai adaugi 1 l apa si 1 lingura de sare daca mai e nevoie.Se da in fiert si se toarna din nou peste castraveti.Se mai procedeaza la fel si ziua urmatoare,dupa care legi borcanul si-l pui in camara.
Reteta:
Click Pofta buna!
marți, 7 septembrie 2010
Castraveti cu rozmarin
Etichete:
castraveti,
Condimente,
Conserve,
hrean,
mustar,
rozmarin,
Septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu