joi, 2 septembrie 2010

Gem de dovlecel cu anason si visinata



Ingrediente:

2 kg dovlecei
2 kg zahar
2 lingurite rase sare lamaie
2 lingurite cu varf anason
4 cani(de ceai) apa
coaja de la 1 lamaie
4-5 plicuri vanilie
1 paharel(de tuica) cu visinata

MDP:

Razi dovleceii mare ii pui in cratita peste un kg zahar,presari sarea lamaie,acoperi cu restul zahar,lasi de seara pana dimineata sa-si lase suc.Pui apa la fiert si cand clocoteste pui anasonul,lasi la infuzat,apoi torni in cratita pe care ai pus-o la fiert,amestecand sa se dizolve zaharul.Pui coaja lamaie si 2 plicuri vanilie si visinata,continui fierberea si cand e aproape gata(s-a ingrosat suficient sa aibe aspect de gem) pui restul vaniliei si mai dai cateva clocote.Pui in borcan,sigilezi,intorci pe capac.

Niciun comentariu: