luni, 20 septembrie 2010

Prajitura cu sirop de vin/Borrachitos



Ingrediente:

125 g unt
275 g zahar
½ cana vin alb
10 galbenusuri
210 g faina simpla
3 lingurite praf copt


Sirop de vin:

440 g zahar
1 cana apa
1 cana vin alb

Mdp:

Pui ouale in bol si mixand adaugi zaharul, in portii mici.Adaugi galbenusurile unul cate unul,alternand cu vinul,faina si praful copt.Se amesteca bine.
Faci siropul de vin punand toate ingred in oala si fierbi la foc mic pana capata consistenta de sirop.
Pui intr-un castron dreptunghiular aluatul(cca 2,5 cm adancime).Dai la 180 C in cuptor preancalzit,cca 25 min,scoti din cuptor,lasi la racit.Tai patrate si torni siropul de vin peste ele,lasi sa absoarba siropul,servesti.

Reteta:
Borrachitos
http://www.cocina-de-mama.com/2010/07/borrachitos-little-drunk-cakes.html

Niciun comentariu: