luni, 20 septembrie 2010
Salata de pui cu 2 feluri orez
Ingrediente:
6 piepti de pui cu os,fiert, se taie în cuburi
1 cana orez alb fiert
2 cani orez sălbatic, fiert
1/2 cana telina, feliata în diagonală
½ cana ceapa verde,tocata
2 / 3 cana ardei rosu, feliat
1 / 3 cană castane de apa, feliate
1 cana buchete broccoli,oparite
1 cană de mazăre păstăi proaspete, tăiate în bucăţi ,oparite
3 cani spanac proaspăt, curăţat, tăiat în fâşii subţiri
migdale prajite feliate (opţional)
Dresing:
1 cana ulei de măsline
½ cana otet de vin alb
1 ½ linguriţă de muştar Dijon
1 linguriţă rasă de ghimbir
3 linguri de sos teriyaki
2 linguri de zahăr
Sare si piper dupa gust
Incalziti cuptorul la 175 C.. Freci cu putin de ulei de măsline fiecare piept de pui, presarari cu sare şi piper şi coci pentru aproximativ 40 de minute pana e facut dar suculent. Se răceşte, se scoate pielea si oasele şi se taie în cuburi. Refrigerezi pana il pui in salata..
Pui apă sărată la fiert. Adaugi broccoli şi ioparesti pentru aproximativ 2 minute.Scoti cu spumiera si-l pui intr-un bol de apă de la gheaţă pentru a opri gătitul.Scurgi. Se pune apa la fiert din nou, se adaugă păstăile de mazăre şi se fierbe timp de 1 minut. Scoati păstăile de mazăre şi pui în baia de apă de la gheaţă pentru a opri gătitul. Scurgi. Bateti ingrediente pt sos împreună.
Într-un bol mare, se adaugă toate ingredientele pt salata si amesteci cu sos. Racestil până servesti.
Servesti pe un pat de verdeturi mixte. Se presara cu migdale prajite, dacă doriţi.
Reteta
University School Chicken Salad
http://savoringtimeinthekitchen.blogspot.com/2009/10/vip-luncheon.html
Etichete:
ardei gras,
brocoli,
castane de apa,
Condimente,
ghimbir,
mazare,
migdale,
mustar,
orez,
Pui,
Salate,
seminte telina,
Septembrie 2010,
sosuri,
spanac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu