sâmbătă, 25 septembrie 2010
Salata de linte cu vinete
Ingrediente 4 portii:
Gatesti in avans:
1 vanata mare,violet
1-2 catei usturoi
½ cana linte verde/maro
2 cani apa
Preancalzesti cuptorul la 200 C.Speli vanata si o intepi in cateva locuri cu furculita.O pui in tava sa se scurga cu cateii usturoi sub ea.
Si o coci pana e moale cca 1 ora.
In acelasi timp fierbi lintea in apa pana e moale,scurgi,racesti.
Cand vanata si usturoiul s-au copt,le lasi la racit.Daca te temi ca vanata ar putea fi amara ,o crestezi,presari din belsug cu sare,lasi sa stea cca 1 ora,apoi clatesti.Cureti vanata,o tai cuburi,toci usturoiul,il amesteci cu vanata si lintea scursa.
Termini salata:
1/3 cana coriandru tocat
Piper negru dupa gust
¼ lingurita boia afumata/ardei iute macinat
1 cana rosii,cuburi
Suc de la ½ lamaie
2-3 cepe esalote/1 ceapa mica
1 lingura ulei fl soarelui
2-3 linguri ulei fl soarelui
Speli,usuci si toci o mana buna de coriandru.Pui peste el piper mai mult,ardei /boia,lintea si vinata.Tai rosiile le pui cu sucul lamaie.La final tai cepele fin,le sotezi pana sunt aurii in 1 lingura ulei,le pui in salata si amesteci cu uleiul ramas.Lasi salata sa stea ½ ora inaintea servirii.
Reteta:
Lentil & Eggplant Salad
http://seasonalontariofood.blogspot.com/2009/09/lentil-eggplant-salad.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu