Ingrediente 8 portii:
Pt blat:
5 oua
200 g unt
4 linguri cacao
100 g nuca
5 linguri faina
200 g zahar
1 praf sare
Pt crema:
3 galbenusuri
100 unt
zahar vanilat
150 g zahar pudra
4 banane
zeama de la 1 lamaie
MDP:
1.Se lasa untul la temp camerei.Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu vanilia,zaharul pudra,pana obtii o crema legata.
2.Se adauga ouale unul cate unul,nuca macinata,1 praf sare,cacaoa si faina cernuta,amesteci usor sa nu se lase.
3.Tapetezi tava cu unt si faina,torni aluatul,intinzi uniform,dai la cuptorul incins la 160 C.
4.Zdrobesti bananele le stropesti cu sucul de la 1 lamaie,dai la rece.In acest timp freci untul cu zaharul,vanilia si galbenusurile,apoi amesteci cu pasta banane.Dupa ce blatul s-a racit intinzi crema,decorezi cu felii de banane si fulgi de ciocolata amaruie.
Reteta:
Libertatea pt femei nr 48/2009
marți, 7 septembrie 2010
Regina Margo
Etichete:
banane,
cacao,
Condimente,
Desert,
lamaie,
nuci,
Prajitura,
Septembrie 2010,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu