Ingrediente:
5 kg gogonele
1-2 conopide
1 varza rosie
2-3 morcovi
1 kg kapia verde
2 kg castraveti cornichon
4-5 pepeni mici
1 lingura piper boabe
5-6 foi dafin
sare mare
cateva capatani usturoi
marar uscat
3 verze albe
2 teline cu frunze
1 sfecla rosie
hrean
MDP:
Legumele trebuie sa fie proaspete,sanatoase.Se spala,se scurg de apa,conopida se rupe in buchetele,telina,varza,sfecla se taie sferturi,morcovii rondele,cateii usturoi se curata si se pun aleator in straturi atat legumele cat si condimentele,pana se umple butoiul.Se pun la fiert apa cu sarea,cate o lingura de sare pt fiecare litru apa.Dupa ce da cateva clocote,se pune apa fierbinte peste muraturi,pana se umple butoiul.Butoiul umplut trebuie sa stea 1-2 zile la temp. camerei.Butoiul trebuie sa fie in permanenta plin,astfel ca saramura ce scade se va completa.Dupa 2 zile muraturile se pun la rece in pivnita.
Reteta:
Selgros
miercuri, 15 septembrie 2010
Muraturi asortate
Etichete:
ardei kapia,
castraveti,
Condimente,
conopida,
Conserve,
marar,
morcov,
Septembrie 2010,
sfecla,
telina,
usturoi,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu