Ingrediente 12 portii:
Pt blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 g margarina
1 es. vanilie
1 praf copt
Pt crema:
1 litru frisca lichida
2 plicuri gelatina
200 g fructe confiate
1 es. rom
3 linguri cafea macinata fin
1 borcan gem capsuni
100 g ciocolata
Pt sirop:
300 ml apa
250 g zahar
1 es vanilie
1 bucata coaja intreaga lamaie
MDP:
1.Separi albusurile,le bati spuma,adaugi zaharul,bati in continuare.Adaugi galbenusurile unul cate unul,margarina topita si racita,esenta,amesteci bine.Pui faina amestecata cu praful copt,incorporezi incet de jos in sus,torni in tava unsa si tapetata cu faina,coci la foc mic cca 40 min.
2.Gelatina se pune 15 min la inmuiat,apoi se topeste pe foc si se lasa sa se raceasca.Bati bine frisca cu es rom,amesteci cu gelatina,cafeaua macinata,fructele confiate taiate cuburi foarte mici.
3.Se pune la fiert apa cu zaharul,vanilia,coaja lamaie.Fierbi pana se leaga siropul,dai la rece.Blatul rece se taie in doua,iar una din bucati se mai taie o data.
4.Se opreste un sfert din crema pt ornat.Se asaza o foaie de blat in tava,se insiropeaza,se pune gemul,a 2 a foaie blat mic insiropat,1/2 din crema,ultimul blatsi se incheie cu crema.Se lasa la rece cel putin 2 ore,se taie,se orneaza cu crema pastrata si ciocolata rasa fin
Reteta:
Click pt femei nr 4/2010
marți, 7 septembrie 2010
Prajitura cu cafea
Etichete:
cafea,
capsuni,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
frisca,
fructe confiate,
gelatina,
gem,
lamaie,
Prajitura,
Septembrie 2010,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
Tort,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu