joi, 2 septembrie 2010

Gem de coji pepene rosu



Ingrediente:

2 kg coji pepene
350 g miez pepene
2 kg zahar
4 Linguri zahar
2 plicuri Gelfix 2:1
3-4 cani apa
coaja lamaie
4-5 plicuri vanilie

MDP:

Dai cojile si miezul prin masina tocat(sita cu ochiuri mici).Le pui la fiert cu apa pana se inmoaie si coaja lamaie,le lasi la racit.Amesteci 4 linguri zahar cu plicurile de Gelfix,amesteci bine in fiertura racita.Dai la foc si cand incepe sa clocoteasca,iei de pe foc,pui zaharul,vanilia,repui pe foc si fierbi amestecand continuu-vezi instructiuni pachet.Daca doresti sa fie putin acrisor poti pune sare lamaie (o poti amesteca in coji,apoi dai la fiert/la sfarsit).Borcanele umplute se asaza sprijinite pe capac.

Niciun comentariu: