marți, 31 august 2010
Dulceata de dovlecei,caise si ghimbir
Ingrediente:
1 ¾ kg dovlecei,decojiti,fara seminte,taiati cuburi de 3 cm
1 ½ kg zahar
225 g caise uscate
2 linguri pudra ghimbir
Sucul de la 4 lamai
MDP:
Asezi dovleceii si zaharul in bol nemetalic.Acoperi cu un prosop curat si lasi 2-3 ore.Pui dovleceii si sucul lor in oala cu ghimbir si caise.Aduci la fiert,la foc mic,amesteci ocazional sa se dizolve zaharul.Adaugi sucul lamailor,reduci focul.Fierbi la foc mic 1-1 ½ ora pana dovleceii sunt translucizi si siropul e gros.Pui in borcane sterilizate,acoperi pana se racesc,sigilezi.
Reteta:
MARROW, APRICOT AND GINGER JAM
http://www.bigoven.com/137370-Marrow,-Apricot-And-Ginger-Jam-recipe.html
Etichete:
August 2010,
caise,
Condimente,
Desert,
dovlecel,
Dulceata,
fructe confiate,
lamaie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu