marți, 31 august 2010

Dulceata de dovlecei,caise si ghimbir



Ingrediente:

1 ¾ kg dovlecei,decojiti,fara seminte,taiati cuburi de 3 cm
1 ½ kg zahar
225 g caise uscate
2 linguri pudra ghimbir
Sucul de la 4 lamai

MDP:

Asezi dovleceii si zaharul in bol nemetalic.Acoperi cu un prosop curat si lasi 2-3 ore.Pui dovleceii si sucul lor in oala cu ghimbir si caise.Aduci la fiert,la foc mic,amesteci ocazional sa se dizolve zaharul.Adaugi sucul lamailor,reduci focul.Fierbi la foc mic 1-1 ½ ora pana dovleceii sunt translucizi si siropul e gros.Pui in borcane sterilizate,acoperi pana se racesc,sigilezi.

Reteta:

MARROW, APRICOT AND GINGER JAM

http://www.bigoven.com/137370-Marrow,-Apricot-And-Ginger-Jam-recipe.html

Niciun comentariu: