miercuri, 25 august 2010

Tocana de cartofi cu ton/Tuna marmitako



Rasfoind prin teancul de ziare care asteapta sa fie citite,am dat peste acest fel de mancare specific Tarii Bascilor,pe care Cristi Chivu si sotia au servit-o la nunta lui Sneijder si care le-a placut.Fiind curioasa din fire am vrut sa vad despre ce e vorba.

Ingrediente:

1 kg fileuri ton,taiate buc de 6-8 cm
125 ml(1/2 cana) ulei ev. Masline
2 cepe,fin feliate
2 catei usturoi,fin feliati
1 lingurita boia dulce
1 ardei iute verde,fara seminte,taiat fasii de 6-8 cm
2 rosii mari ,decojite,tocate
2 cartofi mari,taiati buc. De 6-8 cm
500 ml/2 cani supa peste
1 Lingura patrunjel tocat,pt servit
Paine prajita,pt servit

MDP:

Asezonezi pestele cu sare,piper.Incalzesti uleiul,in oala mare,la foc mediu,sotezi ceapa,usturoiul,boiaua,5 min,pana sunt aurii,adaugi ardeiul mai sotezi 2-3 min,adaaugi rosiile si cartofii,asezonezi generos,dupa gust,apoi adaugi supa de peste/apa si fierbi pe foc mic 15 min,sau pana legumele sunt moi.Adaugi tonul,amesteci bine si fierbi la foc mic cca 12-15 min,iei de pe foc si lasi cca 10 min.Presari patrunjel si servesti cu paine prajita alaturi.

Reteta:


http://www.gourmettraveller.com.au/tuna_marmitako.htm

Niciun comentariu: