luni, 20 septembrie 2010

Prajitura cu lamaie si glazura



Ingrediente:

Pt blat:

8 albusuri
16 linguri unt rece,nesarat,taiat bucati/225 gr
2 cani zahar
1 lingurita extract pur vanilie
½ lingurita extract pur migdale
Coaja de la 2 lamai
4 cani faina prajituri,cernuta
2 linguri praf copt
1 1/3 cana lapte

Pt glazura:

1 ½ cana albusuri
1 ½ cana zahar
3 cani unt
2 lingurite extract vanilie
2 linguri suc lamaie

MDP;

Bati albusurile tare,dar sa nu fie uscate,refrigerezi.Preancalzesti cuptorul la 175C.Freci untul crema,cu mixerul pornit adaugi incet zaharul,mixezi ,pui vanilia,es migdale,coaja lamaie,amesteci bine.Cerni faina de 3 ori cu praful copt.Pui 1/3 din amestecul de faina in unt,amesteci bine.Pui ½ din laptepeste amestecul unt,pui alta 1/3 faina,mixezi,adaigi laptele ramas,mixezi adaugi faina ramasa omogenizezi.Adaugi albusurile.Torni aluatul in 2 tavi cu hartie copt.Le umplii pana la ½,coci pana se intareste,cca 20-25 min,lasi sa se raceasca in tava.
Glazura:

Pui albusurile si zaharul in bolul mixerului,il pui pe apa calda,amesteci pana se dizolva zaharul(bezea elvetiana).Iei de pe foc si bati pana se raceste si intareste.Adaugi untul putin cate putin,apoi aromele.Pui cele 2 foi iar intere ele ½ din glazura.Pui deasupra cealalta ½ si cu un pieptene/furculita faci linii ondulate deasupra.Racesti 2 ore,apoi tai marginile,tai patrate.

Reteta:
Lemon Layer Sheet Cake
http://www.foodnetwork.com/recipes/gale-gand/lemon-layer-sheet-cake-recipe/index.html

Niciun comentariu: