joi, 2 septembrie 2010
Gem dovlecei
Ingrediente:
2 kg dovlecei
2 kg zahar
2 lingurite rase sare lamaie
coaja de la 1 lamaie
5-6 vanilii
3-4 cani apa
MDP:
Razi mare dovleceii,ii asezi in cratita peste 1 kg zahar,presari sarea lamaie si acoperi cu celalalt kg zahar,lasi de seara pana dimineata,sa-si lase suc.Pui la fiert,cu apa si coaja lamaie si 2 plicuri vanilie,iei spuma,lasi sa se ingroase,spre final pui restul vaniliei,torni in borcane,inchizi si lasi sa se sprijine pe capac.
M-am inspirat de aici:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/dulceata-de-dovlecei-2.html
si aici:
http://apostolatintarafagarasului.blogspot.com/2009/09/dulceata-de-dovlecei-cu-sirop-de-visine.html
Etichete:
Condimente,
Desert,
dovlecel,
gem,
lamaie,
Septembrie 2010,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu