Ingrediente 8 portii:
Pt aluat:
500 g faina
2 oua
150 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
100 g zahar
1 praf sare
coaja rasa de la 1 lamaie
1 esenta rom
Pt umplut:
4 pere mari
1 cana miez nuca
500 ml lapte
4 oua
200 g zahar
1 esenta vanilie
Pt sirop:
500 ml apa
200 g zahar
coaja de la 1 lamaie
MDP:
1.In vas dizolvi drojdia in lapte caldut.In alt vas pui faina,ouale intregi,zaharul si putina sare.Se adauga laptele cu drojdia,coaja lamaie,esenta rom.Framanti bine,turnand treptat untul topit,pana se desprinde de pe mana si peretii vasului,lasi 30 min la dospit.
2.Perele se curata de coaja si seminte,se taie sferturi,se fierb in siropul facut din:apa,zahar,coaja lamaie,pana se inmoaie.Se lasa la racit,se scurg,se mixeaza pana obtii un piure,se amesteca cu miezul nuca macinat.
3.Aluatul se intinde si se asaza intr-o tava potrivita,unsa cu unt si tapetata cu faina,imbracand si peretii acesteia.Se da la copt 20 min.Se scoate,se lasa putin sa se raceasca.
4.Se toarna pireul cu nuca in tava iar peste el laptele amestecat cu ouale batute,esenta,zaharul.Inainte sa se introduca in cuptor se presara nuca macinata.Se lasa la copt 20 min,sa se rumeneasca.Se taie dupa ce se raceste.
Reteta:
Click pt femei nr 47/2009
marți, 7 septembrie 2010
Prajitura cu pere si nuca
Etichete:
Condimente,
Desert,
lamaie,
nuci,
pere,
Prajitura,
Septembrie 2010,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu