sâmbătă, 25 septembrie 2010

Oua prepelita umplute cu piure de alune caju si vinete



Ingrediente 6 portii:

2 vinete
2 crengute cimbru
7 linguri ulei masline
2 catei usturoi
1 ceapa esalota
10 frunze busuioc
Suc de la ½ lamaie
10 alune caju
Sare
Piper
18 oua prepelita
2 linguri otet vin

MDP:
Preancalzesti cuptorul la 180 C.Speli vinetele si faci 3 fante longitudinal.
Feliezi usturoiul si-l pui in taieturi.
Le pui in folie Al.
Adaugi cimbrul si cateva picaturi ulei masline.
Inchizi folia si dai la cuptor.
Coci 1 ora si 30 min.
Intre timp pui toate ingred fara alune,amesteci bine.
Cand vinetele sunt coapte,scoti miezul cu o lingura.Il amesteci cu restul ,apoi adaugi alunele zdrobite.
Fierbi ouale in apa clocotita cu otet 3 min.
Le scoti,le pui in apa rece, sa opresti procesul de gatire,le tai in ½ ,pui piureul in mijloc,prinzi cu o scobitoare.
Servesti presarat cu sare-Fleur de sel.
Servesti reci/calde.Decorul-seminte fenicul si Fleur de sel.

Reteta:

Cashews and Eggplant Purée in Quail Eggs

http://www.latartinegourmande.com/2006/04/13/oeufs-de-caille-fourres-a-la-puree-daubergines-et-aux-noix-de-cajou-cashews-and-eggplant-puree-in-quail-eggs/

4 comentarii:

Lacrima spunea...

frmuoasa si rafinata reteta! :) felicitari.

Anonim spunea...

Buna seara.Doamna Mariana cum pot lua legatura cu dvs pentru a vorbi mai pe indelete despre "Ceai pentru ulcer si hiperaciditate gastrica" un subiect mai vechi al dvs? Si eu am avut gastrita si acum am ramas cu o oarecare sensibilitate la stomac in sensul ca mai am usoare arsuri si as vrea sa imi fac si eu ceaiul asta dar am unele intrebari.multumesc

Mariana spunea...

Lacrima-Multumesc pt aprecieri!

Mariana spunea...

Melania-pt ca banuiesc ca despre sunatoare este vorba am postat alta reteta!Daca este vorba doar despre o problema minora,poti folosi reteta veche si fara ea,sau o poti inlocui sunatoarea cu: lemn dulce,coada soricelului,obligeana,isop,izma-buna,musetel,nalba,patlagina,macese,schinel,sulfina,turita-mare,zmeurul,flori de salcam.