luni, 10 decembrie 2012

Rulouri Valerica


Ingrediente:

Aluat:

½ kg faina
250 g margarina/unt
putina drojdie
putina sare
coaja lamaie
½ pahar de lapte (de 100 g)
2 linguri smantana


Crema;

½ l lapte
3 linguri faina
2 vanilii
zahar dupa gust
1 pachet unt
2 galbenusuri

Glazura

½ pahar zahar
½ pahar apa
50 g cacao
unt cat o nuca


nuci macinate/tocate

MDP;

Aluat;se amesteca toate ,rezulta un aluat potrivit care se intinde cat grosimea lamei cutitului,se taie fasii se ruleaza pe tavi,se coc apoi se umplu.

Crema;faina se amesteca cu laptele,galbenusurilezaharul,se fierbe pana se ingroasa,se raceste.Se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul. 

Glazura;apa si zaharul,caacaoa,untul se fierbe cand s-a legat se trec rulourile prin ea si apoi prin nuca pisata.

Reteta:

Surdulescu Valeria

Niciun comentariu: