luni, 10 decembrie 2012

Budinca de spanac cu branza


Ingrediente:

½ kg spanac
100 g miez franzela
150 ml lapte
200 ml smantana
150 telemea/cascaval
5 oua
sare

MDP:

Curatati si spalati foarte bine spanacul.Pune-l la fiert in vas cu apa ce clocoteste cu ½ lingurita sare.Cand e gata il pui in strecuratoare,apoi il combini cu franzela inmuiata in lapte,smantana,telemeaua,galbenusurile,marar verde tocat.Din lapte faina si unt,faci un sos alb pe care il adaugi tot aici.Bati spuma tare albusurile si le adaugi in compozitie amestecand prin rasturnare.Ungi un vas de Jena cu unt/o cratita mai groasa,pui compozitia,netezesti si coci in cuptorul bine incins,asezand vasul pe gratar mai sus/intr-un alt vas cu apa ce clocoteste.Rastorni budinca pe platou si servesti cu sos de rosii si branza rasa.

Niciun comentariu: