marți, 2 septembrie 2008
Supa de legume cu orz in stil italian
Ingrediente:
227 g orz
3 cani apa fiarta
450-227g varza fasii
227 g morcovi ,fasii
900 g varza furajera/de frunze/kale
450 g bame proaspete/congelate
450 g fasole verde proaspata/congelata
450 g porumb proaspat/congelat
450 g mazare proaspata/congelata
2 cutii de 784 g rosii cu busuioc
2 Linguri oregano uscat
sos iute/boia iute-optional
227 g morcovi
2 cepe medii
6 catei usturoi
3 tije telina
3-4 crengute patrunjel/2 Linguri uscat
Pregatire:
Aceasta supa se face intr-o oala de 12 litri.
In blender pui:morcovii,ceapa,usturoiul,telina,patrunjelul proaspat,pui 3-4 cani apa mixezi la vit. mare,obtii un piure.Il torni in oala de supa.Speli blenderul bine si cu apa pusa la piure sa ai 2 litri,torni in supa.Adaugi oregano,boiaua/ardei iute,daca folosesti patrunjel uscat il pui acum,dai focul marepana incepe supa sa fiarba.Apoi fierbi la foc mic.
Intr-o oala acoperita fierbi orzul cu 3 cani apa fiarta la foc mic pana e absorbita.Iei de pe foc.
Tai varza furajera si morcovii,ii pui in supa,adaugi restul legumelor:varza,bamele,fasolea,porumbul,mazarea,rosiile cu busuioc.Dai focul mare pana supa incepe sa fiarba,apoi dai la foc mic.Daca e nevoie mai adaugi apa rece suplimentar,doar cat sa le acoperi.Cand legumele sunt fierteadaugi orzul si mai fierbi cca 10 min.Opresti focul si lasi acoperit cca 30 min.Servesti.
Reteta aici:
Vegetable Barley Soup (Italian Style)
http://www.all-creatures.org/recipes/soup-vegbar-ital.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu