marți, 2 septembrie 2008
Rulouri cu salata de legume
Ingrediente pt 8 portii:
Pt Salata:
227 g noodles/taitei de orez
2 Linguri otet orez
sare
8 bucati hartie de orez rotunda, mare
1/2 cana zuchinni/dovlecei fasii fine
1/4 cana morcovi fasii fine
1/3 varza fasii fine
2 Linguri alune caju nesarate,tocate
1 ceapa verde,taiata inele
1/4 cana fr.busuioc proaspat preferabil Thai basil
1/4 cana fr. menta proaspete
1/4 cana fr. coriandru proaspete
Pt sosul de alune caju/acaju:
3 catei usturoi,tocate
2 lingurite ghimbir ras
1/4 lingurita fulgi chili
1 Lingura ulei susan
1 Lingura pasta tomate
3 Linguri unt de alune caju/le mixezi crude pana obtii o pasta
3 Linguri sos hoisin
1 lingurita zahar
1 cana apa
Pregatire:
Pt. Rulouri cu salata de legume:
Inmoi taiteii in apa fiarta ,acoperi si lasi 15 min,scurgi bine.Pastrezi 1/2 din ei pt alta utilizare.Ii tai cu foarfeca de 9-12 cm si-i pui in bol,adaugi otet,sare dupa gust.
Pui hartia de orez in apa calda cca 15 secunde pana devine pliabila.
Delicat cu un prosop elimini apa.Aranjezi pe ea putin dovlecel,morcov,varza,intr-un rand,deasupra pui o mana de taitei de orez,presari alune si ceapa verde.Deasupra pui frunzele de busuioc,menta,coriandru.Rulezi bine hartia de orez-ca la sarmale.Infasori rulourile in prosoape de hartie,le stochezi intr-o punga ,dai la rece.
Rulourile pot fi facute cu o zi inainte.Pt. a servi tai fiecare rulou la jumatate in diagonala.Servesti cu sos alune.
Pt Sosul de alune:
Puitoate ingredientele la foc mic,amesteci ocazional cca 5 min.Servesti sosul cald/la temp. camerei.
Reteta aici:
Vegetable Salad Rolls
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8955
Etichete:
alune,
busuioc,
chilli,
Condimente,
dovlecel,
frunze coriandru,
ghimbir,
menta,
morcov,
noodles/taitei,
rosii,
Salate,
Septembrie 2008,
sos Hoisin,
sosuri,
usturoi,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu