marți, 2 septembrie 2008

Piure alb de legume



Ingrediente pt 6 portii:

3 crengute de cimbru proaspat
3 tulpini patrunjel
1 frunza dafin
2 cartofi mari copti,taiati cuburi
3 napi medii,taiati cuburi
1/4 /60 ml cana smantana 35%
3 praz,numai partea alba,taiati bucati
6 catei usturoi
1 Lingura/15 ml unt
2 Lingurite/10 ml sare naturala
1 Lingura/15 ml hrean ras


Pregatire:
1.Pt. Buchet Garni:Asezi cimbrul,patrunjelul,frunza dafin si formezi un sul,il pui intr-un tifon de 12,5 cm.Il legi cu ata,formezi o bucla sa o poti agata de oala sau scoate cu mana.
2.Pui cartofii si usturoiul in apa rece si sarata,aduci la fiert,reduci focul si fierbi acoperit 25 min,sa se inmoaie,scurgi si-i pisezi,transferi in bol.
3.In acelasi timp pui apa sarata la fiert,agati buchetul garni de manarul oalei si-l scufunzi in apa.Adaugi telina,napul,usturoi,praz si fierbi la foc mediu-mare cca 25 min,scurgi si pisezi.Pui peste piureul de cartofi,adaugi smantana,unt,hrean si sare.


Reteta aici:

White Vegetable Puree

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6933

Niciun comentariu: