marți, 30 septembrie 2008

Chiftele de morcovi





Ies 18 bucati.

Ingrediente:


2 morcovi mari,cca 340 g,rasi grosolan
2 lingurite ghimbir ras
2 Linguri faina naut
1 albus
2 Linguri coriandru tocat
1 lingurita seminte mustar negru
1 lingurita chimen
ulei vegetal/ghee(unt clarificat) pt prajit superficial


Pregatire:


1.Combini morcovul,ghimbirul,albusul si coriandrul.Intr-o tigaie,la foc marepui semintele mustar si chimen,le prajesti cca 1 min,sa-si dezvolte aroma,incep sa pocneasca,iei de pe foc pui peste morcov,amesteci.
2.Pui uleiul/ghee in tigaie teflon,la foc peste mediu,pui 3 linguri amestec morcovi in tigaie,presezi cu o spatula,coci 1-2 min pe fiecare parte sa fie maro-aurii,le scoti pe o farfurie pe hartie,repeti cu restul de amestec, sa faci cca 18 chiftele.
3.Servesti chiftelele cu Coconut Sambal-vezi reteta,castraveti murati si chutney de mango.

Coconut Sambal-cocos condimentat

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/09/coconut-sambal-cocos-condimentat.html


Reteta aici:

Carrot fritters New!

http://www.taste.com.au/recipes/17681/carrot+fritters

Niciun comentariu: