marți, 16 septembrie 2008

Tuile pt umplut












Ingrediente:

1/2 cana crema branza/branza dulce
1/2 cana zahar
2 Linguri inlocuitor ou-vezi reteta
1 lingurita vanilie
1/4 lingurita sare
3/4 cana faina


Inlocuitor ou:

1 Lingura seminte in
1/4 cana apa
Macini inul in rasnita,amesteci cu apa si lasi deoparte.Folosesti 2 linguri de amestec pt tuile.

Pregatire:

Preancalzesti la 190*C.
Bati branza cu zaharul pana se umfla,sa aiba aspect fin.
Adaugi inlocuitorul de ou,vanilia si sarea.Bati pana sta teapana in sus.Adaugi usor faina amesteci sa se combine.
Tai o bucata de carton,faci un cerc si decupezi sa obtii un sablon.Poti face:patrate,dreptunghiuri,flori,stele,etc.
Pe o hartie copt/sau placa silicon asezi sablonul si in centru pui o bila de aluat,nivelezi cu o spatula,umplii sablonul,elimini surplusul de aluat,ridici sablonul,dai la cuptor 8-10 min,pana marginile devin maro auriu.E nevoie la inceput sa experimentezi,sa ai un echilibru intre timpul de coacere si flexibilitate.
Recomand sa nu faci mai mult de 2-3 tuile.Asta ca sa le poti forma imediat ce au iesit din cuptor,deoarece se intaresc rapid.Este important sa cureti bine foaia de coacere/silicon,in apa rece,sa o usuci f. bine pt urmatorul lot.
Cand le scoti din cuptor le lasi pe foaie 15-30 sec,apoi le dai forma dorita.
Poti folosi hartie obisnuita pt a face: conuri,cilindrii,sau intorci un pahar si le presezi pe fundul acestuia sa obtii cosulete.
Le-a umplut cu budinca alune din soia si capsuni proaspete.Le puteti umple cu inghetata,crema de patiserie vegetariana,budinca si fructe padure,sa le ungi cu ciocolata,etc.Daca le faci dinainte,le umplii cu ce doresti in ultimul minut de servire,pt a nu se umezi.


Reteta aici:

Vegan Tuile Cookies

http://veganyumyum.com/page/4/

Niciun comentariu: