joi, 25 septembrie 2008

Jeleu de prosecco si mure



1 1/2 cana zahar tos
1 1/4 cana apa
750 ml Prosecco(sau orice vin spumos)
14 g gelatina pudra
473 ml mure

Intr-o oala medie,amesteci impreuna zahar,apa,pana zaharul sa dizolvat.Adaugi vinul,pui la foc mediu,cand incepe sa fiarba micsorezi focul,fierbi la foc mic 10 min,sa se evapore alcolul.Iei de pe foc,pui gelatina.Amesteci sa se incorporeze,lasi la temp. camerei 15 min,sa se raceasca.Refeigerezi pana este rece si se ingroasa 1 1/2 -2 ore,s-a stabilizat dar atat cat fructele sa poata sta suspendate.Cand incepe sa se ingroasa gelatina adaugi fructele mure/ce preferi si imparti amestecul in 6 pahare de suc.Refrigerezi sa se intareasca complet 2 ore.


Reteta aici:

Blackberry and Prosecco Gelatina

www.culinaryconcoctionsbypeabody.com/2008/01/-culinaryconcoctionsbypeabody com

Niciun comentariu: