sâmbătă, 20 septembrie 2008

Pizza cu sparanghel si capsuni




Aluatul:

3/4 cana apa calda
1 plic drojdie uscata
2 cani faina
1 lingurita zahar
3/4 lingurita sare
3 Linguri ulei masline


Pt. Toping:

1/4 cana ulei masline
20 tije sparanghel
1/2 ceapa rosie mare,feliata
1 1/2 cana capsuni proaspete,feliate
4 felii sunca(proscuitto),cca 85 g,felii
2 cani amestec de branza(mozarrella, Provolone şi Parmersan)
2 Linguri coriandru proaspat,tocat


Pregatire:

1.Pregatesti aluatul;dizolvi drojdia in 3/4 cana apa calda,lasi cca 5 min.Amesteci ingredientele uscate,adaugi drojdia,apoi uleiul.Amesteci pana formezi o mingie,presari faina pe masa si lasi 10 min.Pui in bol,acoperi si lasi sa creasca 1 ora(sa se dubleze).
2.Scoti aluatul din bol,lasi la repaos 10 min,imparti coca in doua si dai forma de pizza(38/20 cm,fiecare).
3.Pregatesti topingul:tai sparanghelul si-l fierbi in apa 3 min(la foc mic),scurgi.Sotezi ceapa intr-un pic ulei 2-3 min,sa se inmoaie,adaugi sunca peste ceapa in ultimul minut.
4.Pui aluatul de pizza direct pe gratar,ungi cu ulei,adaugi ceapa,sunca,sparanghelul,capsunile,branza.Presari coriandru.Inchizi capacul gratarului si coci 10-15 min,pana branza face bule/fierbe.Daca o faci in cuptor,asezi topingul pe foaie si apoi dai la cuptor.


Reteta aici:

Asparagus and Strawberry Pizza

http://janetishungry.blogspot.com/2007_04_01_archive.html

Niciun comentariu: