duminică, 14 septembrie 2008

Briose in borcanul cu gem






Ies 6 briose mari.

Ingrediente:


3 lamai
1/2 cana unt,la temp. camarei
1 cana +2 Linguri zahar
2 oua mari
1 lingurita bicarbonat
1 cana iaurt simplu/lapte batut
2 cani faina
2 Linguri seminte mac
1/4 cana + 4 Linguri suc proaspat lamaie
6 Linguri gem capsuni


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 190*C.Ungi in interior borcanele de gem.Pui o lingura de dulceata la fundul fiecaruia.Razi fin coaja lamaie si obtii 2 linguri.
Intr-un bol mare,freci untul si o cana zahar,pana se umfla,pui ouale unul cate unul bati dupa fiecare,pui coaja lamaie.
Separat amesteci bicarbonatul cu iaurtul,sa faca bule.
Pui 1/3 faina in unt,mixezi alternezi cu iaurtul,amesteci,adaugi macul si 4 linguri suc lamaie,amesteci bine,pui in borcanele cu dulceata pana la 2/3 ,pt a avea 3/4 complet(ele cresc in partea de sus a borcanului,in cuptor,si trebuie sa aiba loc cand inchizi capacul si dai la cuptor)Dai la cuptor 20-25 min,incerci cu scobitoarea in mijloc,trebuie sa iasa curata.Racesti pe gratar.

Glazura:
Combini restul de 1/4 cana(suc lamaie) cu 2 linguri zahar,pui cu lingura peste fiecare briosa.


Reteta aici:

Jam jar muffins(iulie)

http://cookbookcatchall.blogspot.com/

Niciun comentariu: