sâmbătă, 20 septembrie 2008

Salata cremoasa cartofi cu ierburi




Ies 12 portii:

3 kg cartofi rosii
250 g /1 cana smantana(fermentata)
190 g /1 cana maioneza de buna calitate
1/4 cana marar,tocat
1/4 cana patrunjel,tocat
1 catel usturoi,zdrobit
2 Linguri menta,tocata fin
1 Lingura mustar Dijon
1 Lingura suc lamaie,proaspat
sare si piper negru proaspat
4 salote verzi/ceapa verde,feliate


Pregatire:

1.Acoperi cartofii cu apa rece,aduci la fiert,la foc mare,fierbi 15-20 min sa se inmoaie.Scurgi,lasi deoparte,15 min sa se raceasa,tai sferturi.
2.Cu furculita,bati smantana,maioneza,mararul,patrunjelul,usturoiul,menta,mustarul si sucul lamaie intr-un bol mare.Asezonezi cu sare,piper.
3.Asezi cartofii si ceapa in castronul de servit,pui cu lingura sosul peste cartofi,amestecisa se acopere cartofii de sos.Servesti imediat.

Nota:

Poti pregati aceasta reteta pana la sfarsitul pasului 2 cu o zi inainte.Asezi in boluri separate,acoperi cu plastic si refrigerezi.Continui pasul 3 cu 1 ora inainte de servit.

Reteta aici:

Creamy potato salad with herbs

http://www.taste.com.au/recipes/2028/creamy+potato+salad+with+herbs

Niciun comentariu: