sâmbătă, 20 septembrie 2008

Burgeri de cod




Servesti burgerii cu felii avocado,salsa,poate smantana,fasii varza si rosii tocate.

Ies 4 burgeri.

Ingrediente:

680 g cod/alt peste alb
3/4 cana pesmet
1/2 cana coriandru proaspat
1/4 cana ceapa rosie,fin tocata
2 ardei iuti,tocati

2 catei usturoi,tocati
2 Linguri maioneza
1/4 cana malai
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru

Pregatire:

Asezi codul,pesmetul,coriandru,ceapa,ardeiul,usturoiul intr-un bol mare si cu mana,amesteci ingredientele sa se amestece.O imparti in 4 bile egale.Formezi chiftele de 2,5 cm groase le presezi cu mana.
Asezi malaiul,sarea,piperul pe o farfurie mare,le amesteci,treci fiecare burger prin amestec,acoperi si refrigerezi 1 ora,pana la 4 ore.
Pregatesti gratarul,la foc mediu-mare.Cand carbunii sunt rosu aprins,dupa 15-20 min,acoperi cu gratarul/grilaj.Dupa 5 min,cureti cu o perie sarma,il ungi cu ulei,incerci caldura cu mana,sa o poti tine la 5 cm de carbuni cca 2-3 secunde.
Pui burgerii pe gratar,lasi pe fiecare parte 5 min pt mediu-nefript,sau 6 min daca vrei sa fie mediu prajiti.Servesti imediat.
Alternativ ii prajesti intr-o tigaie de fonta,la foc mare,fara ulei,ii prajesti 8-10 min pt mediu-nefript sau 10-12 pt mediu.


Reteta aici:

Cod Burgers Reminiscent of Fish Tacos

http://blogs.glam.com/glamdish/2008/07/25/cod-burger-recipe/

Niciun comentariu: