miercuri, 24 septembrie 2008

Prajitura cu banane si glazura de nuci



Ingrediente:

2 cani faina
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita sare
12 Linguri unt nesarat,inmuiat
1 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun
2 oua mari
1/2 cana smantana
1 cana piure banane
1 lingurita vanilie


Pt Glazura:

4 Linguri unt nesarat
2 cani zahar pudra
85 g crema branza
1 lingurita vanilie
1/8 lingurita sare
1/2 cana nuci prajite


Pregatire:


Pt.Prajitura:

Preancalzesti cuptorul la 190*C.
Intr-un bol mediu amesteci impreuna faina,praful copt,bicarbonatul si sarea.
Intr-un castron mare amesteci,untul si zaharul ca o crema.Adaugi ouale,unul cate unul,amesteci pana se combina,adaugi smantana,piureul banane,vanilia,pana se combina bine,adaugi ingredientele uscate,amesteci.
Torni intr-o forma de 25/38 cm,unsa,nivelezi aluatul.Dai la cuptor cca 18-25 min,pana se face aurie si scobitoarea plasata in centru iese curata.
Asezi pa gratar si lasi sa se raceasca complet.

Pt.Glazura:

Topesti la foc peste mediu,untul,continui sa gatesti amestecand constant pana capata aroma de nuca,incepa sa se aureasca cca 5-6 min.Iei de pe foc si racesti complet.
Intr-un bol mic,amesteci untul racit,zaharul,crema branza,vanilia si sarea sa se combine.Intinzi glazura peste prajitura si presari nucile.


Reteta aici:

Banana Bars with Browned Butter Pecan Frosting

http://desertculinary.blogspot.com/2005/05/banana-bars-with-browned-butter-pecan.html

Niciun comentariu: