luni, 22 septembrie 2008

Supa extra speciala de praz cu usturoi,ierburi si crutoane




Ingrediente pt 4 portii:


30 ml/2 Linguri ulei vegetal
1 cartof mediu,curatat ,taiat cuburi fine
450 g praz,tocat
900 ml supa vegetala(din cuburi)
250 g branza moale cu ierburi si usturoi
sare si piper negru proaspat macinat

Pt. Servit:

4 felii paine alba
100 g branza moale cu ierburi si usturoi


Pt decor:
arpagic tocat


Pregatire:

1.Incalzesti uleiul si prajesti usor cartofii sa se inmoaie,adaugi prazul,pui capacu,il inabusi 5 min.
2.Adaugi supa legume,pui la fiert si gatesti 20 min.
3.Pui branza in bol,adaugi cateva linguri de supa amesteci cu furculita sa capete consistente cremoasa.Amesteci in supa fierbinte si asezonezi dupa gust.
4.Prajesti painea,pe ambele parti,scoti coaja.Tai de marimea crutoanelor,pe fiecare ungi branza.Pui pe o hartie de copt,dai la cuptor cateva secunde,pana branza face bule se aureste.
5.Incalzesti supa usor,nu o fierbi.
6.Pui supa in boluri si deasupra pui in fiecare cateva crutoane.Presari ceapa verde.

Reteta aici:

Extra Special Leek Soup with Garlic and Herb Topped Croutons

http://www.vegsoc.org/nvw/2002/recipes3.html

Niciun comentariu: