marți, 30 septembrie 2008

Sanii fecioarei




Ies 8 bucati.

Ingrediente:

375 ml/ 1 1/2 cana lapte
55 g/ 1/4 cana zahar
35 g/ 1/4 cana amidon
3/4 lingurita extract vanilie
1 bucata coaja lamaie
40 g/ 1/4 cana coaja portocala zaharisita,tocata
1/2 lingurita scortisoara
320 g /2 cani zahar pudra-pt glazura,cernut
8 cirese zaharisite


Pt Aluat:

225 g unt nesarat,moale
80 g zahar pudra
1 galbenus
1 lingurita coaja lamaie fin rasa
475 g faina simpla


Pregatire:

Intr-o cratita cu fundul gros,amesteci laptele,zaharul,amidonul si 1/2 lingurita vanilie,coaja lamaie,dai la foc mediu,amesteci constant,aduci la fiert.Reduci caldura cand incepe sa fiarba,lasi 1 min,iei de pe foc,lasi sa se raceasca.Amesteci impreuna coaja portocala zaharisita si scortisoara,lasi deoparte.
Pt.Aluat:feci crema untul si zaharul cu mixerul,adaugi galbenusul,mixezi sa se combine,pui coaja lamaie,1/4 lingurita sare,faina,50 ml apa framanti delicat sa obtii un aluat moale,infoliezi in plastic, lasi 2 ore cel putin, la frigider.
Preancalzesti cuptorul la 180*C.Intinzi aluatul gros de 3 mm,si tai 8 cercuri de 8 cm diametru si 8 cercuri de 10 cm diametru.Pui 1/4 cana amestec de budinca,ungi marginile cu apa si asezi deasupra discul mai mare,apesi marginile sa se lipeasca.Asezi pe hartie copt,coci 15-20 min sa se aureasca.Transferi pe gratar sarma,lasi la racit.
Amesteci zaharul pt glazura,2 linguri apa fiarta,vanilia,pui cu lingura glazura peste prajiturile racite si decorezi cu o cireasa confiata.Biscuitii se pastreaza in frigider pana la 3 zile.


Reteta aici:

Virgins’ breasts

http://gourmettraveller.com.au/virgins_breasts.htm

Niciun comentariu: