marți, 16 septembrie 2008

Ciuperci umplute cu pate de curry





ingrediente pt 4 portii:

8 ciuperci mari cafenii/Shiitake
5 bureti aurii/Chanterelles
1/2 cana frunze curry
1 cana seminte dovleac,uscate si pisate
1 cana seminte floarea soarelui,uscate si pisate
1/3 cana frunze patrunjel
1 ceapa verde mare
1/2 de ardei iute felii
1 catel usturoi,mediu
1 cana suc portocale
sucul de la 1 limeta-lamaie verde
1 rosie medie
1/3 ceapa rosie
1 Lingura sos soia


Pregatire:
1.Elimini piciorul ciupercilor Shiitake.Le marinezi in 1/3 cana sos soia,pui si coditele ,le acoperi complet.Lasi deoparte.Faci pateul:In blender pui semintele,frunzele rupte de curry.
2.Adaugi ardeiul,usturoiul,suc lamaie si coaja,ceapa verde,rosiile,mixezi.Cureti de pe marginea blenderului sa se amestece bine.
3.Adaugi sosul soia (de la marinatul ciupercilor)cca 2 linguri,ceapa rosie,patrunjelul,mixezi.
4.Pui ciupercile cu locul unde a fost codita in sus,le umplii cu pateul de seminte si curry.
5.Tai buretii,ii impingi in umplutura,deasupra lor pui restul de pate curry.

Reteta aici:

Organic Stuffed Curry Shiitake Mushroom Caps

http://gliving.tv/greenchefs/recipes/organic-stuffed-curry-shiitake-mushroom-caps/#more-73

Niciun comentariu: