joi, 25 septembrie 2008

Jeleu lamaie si cardamom




Ingrediente:

4 cani suc portocale
2 Linguri praf gelatina
8 pastai cardamom/praf
1 grapefruit roz
1 lamaie


Pregatire:

Amesteci sucurile lamaie si grapefriut le lasi deoparte.Pui cca 1 cana suc portocale intr-o tigaie inox,adaugi gelatina lasi deoparte,sa se inmoaie.Pui sucul ramas de portocale in cratita,adaugi cardamomul pastai spart,incalzesti la foc mediu,dar nu fierbi.Cand este pe cale sa faca bule,il acoperi cu capac si stingi focul,lasi 15 min.
Incalzesti gelatina usor,pana se inmoaie,adaugi sucul portocala si grapefruit,lamaie.Imparti amestecul in containere(vase cu capac) de 1/2 cana ,lasi sa se raceasca complet,refrigerezi 2 ore,sa se staabilizeze.
Ies 10-12 portii de 1/2 cana.

Aceasta gelatina nu are zahar.Nu am scos pastaile de cardamon,le-am lasat sa pluteasca in containere(vas) mici,alaturi de sucul lamaie dau o aroma extrem de atragatoare.
Servesti in jurul ei smantana-crema fraiche.

Reteta aici:

Orange Jelly with Lemon and Cardamom

http://pumpkinpiebungalow.blogspot.com/2005/04/yesterdays-dessert-orange-jelly-with.html



Reteta aici:

Orange Lemon Jelly with Cardamom
http://pumpkinpiebungalow.blogspot.com/2005/04/yesterdays-dessert-orange-jelly-with.html

Niciun comentariu: