joi, 18 septembrie 2008

Pepene galben cu caramel de ghimbir



Ingrediente pt 2 portii:

250 g zahar pudra
375 ml apa
un praf sare
2 bucati(cat degetul mare)ghimbir,feliat fin
1 cantalup,refrigerat/rece

Pregatire:


Pui o tigaie la foc mic,adaugi zaharul si 125 ml apa,amesteci sa se dizolve zaharul.Odata ce s-a dizolvat,lasi sa fiarba,pana incepe sa se coloreze,cca 5 min,ai grija ca pe margini incepe sa se arda destul de repede.Odata ce caramelul a ajuns la culoarea dorita(de mahon),torni restul de apa,adaugi sare si ghimbir,lasi 2 min,iei de pe foc,lasi sa se raceasca la temp. camerei,apoi torni intr-un container si-l pui in frigider sa se raceasca bine.
Cand pepenele s-a racit,il tai pe 1/2,scoti semintele si coaja,tai felii sau bucati mari,il asezi pe farfurie si torni deasupra caramelul.Servesti.


Reteta aici:

Melon with ginger caramel

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/melon-with-ginger-caramel-850583.html

Niciun comentariu: