marți, 2 septembrie 2008

Burgeri de pui cu sos aromat




Ingrediente:

Pt. Sosul Aioli cu portocala:

1/3 cana maioneza
1 Lingura suc portocala
1 lingurita coaja portocala
1/2 lingurita arpagic/frunze ceapa,tocat


Pt.Burgerii de pui:

455 g carne pui tocata
2/3 cana mere necojite,rase, Red Delicious
1/4 cana ceapa rosie,tocata
3-4 Linguri ghimbir cristalizat/confiat
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita sare
4 bucati paine/chifle gen ciabatta/chifle cu susan,taiate si tostate
ierburi verzi,frunze laptuca
4 felii bacon,prajit-optional
felii avocado-optional


Pregatire:

1.Pui 1 ora, aschiile de lemn pt gratar-crengi de vie,in apa.Pt.Sosul Aioli cu portocala: amesteci maioneza,sucul de portocale si coaja,arpagicul,acoperi si refrigerezi pana servesti.
2.Pt.Burgeri:amesteci carnea tocata,marul,ceapa,ghimbirul,piperul,sarea,imparti in 4 formezi burgerii dai la rece pana ii pui pe gratar.
3.Ungi gratarul,il preancalzesti la foc mediu 190-200*C,folosesti caldura indirecta(adica ii pui pe gratar in partea rece,nu direct sub foc).Scurgi aschiile bine,le amesteci cu altele uscate infasori in folie Al,faci gauri si le pui pe partea cu foc.
4.Cand gratarul este fierbinte si iese fum asezi burgerii pe gratar,pe partea unde arzatorul e stins(sau tragi jarul de sub ei-la noi)Temperatura interna in gratar trebuie sa fie 73*C.Ii intorci o data.Servesti burgerii cu painea prajita,frunze salata,bacon si avocado.

Reteta si info nutritional aici:

Wood-Smoked Chicken Burgers with Orange Peel Aioli

http://www.mccormick.com/recipedetail.cfm?id=13182

Niciun comentariu: