luni, 1 septembrie 2008
Ciorba cu galuste de gris umplute/Kubbe
Ingrediente:
Pt. Aluat:
2 cani gris fin
1/4 cana faina
un praf sare
1 cana cu apa calda
Pt.Umplutura:
1 ceapa mica/salota tocata
455 g carne tocata miel/vita
1/4 lingurita din fiecare,scortisoara,enibahar
1/4 cana fructe uscate:cirese,coacaze/merisoare
1/2 cana patrunjel tocat
2 Linguri pline cu muguri pin/migdale
Pt.Ciorba:
6 cani supa pui
1/2 cana suc lamaie
un praf sofran
sare si un pic piper rosu,dupa gust
Pt.servit:
patrunjel tocat
Pregatire:
Faci umplutura:
Incalzesti uleiul de masline in tigaie,adaugi ceapa si o calesti pana se inmoaie,adaugi carnea tocata,sarezi si maresti focul peste mediu.Calesti carnea pana se coloreaza frumos si se desface,cca 10-15 min.Adaugi ciresele,mugurii pin in ultimile min. de gatit.Pui patrunjelul si iei de pe foc.
Faci aluatul:
Amesteci impreuna grisul,faina si sarea intr-un bol.Treptat pui apa,amesteci cu furculita,sa obtii aluatul bun de intins.Lasi la repaus 15 min.Framanti din nou,sa fie pliabil.Lucrezi cu mainile umede,iei o bucata de aluat de marimea unei nuci si o aplatizezi in palma,asezi o bucatica mica de umplutura in centru apoi inchizi si formezi galusca.Trebuie sa ai multa umplutura si foaia subtire.Continui cu celelalte galuste,ai grija sa -ti umezesti mainile pt a preveni lipirea.
Pui o oala cu apa la fiert,la foc mic,pui galustile in transe/loturi,le lasi cca 15 min sa se fiarba grisul si se ridica la suprefata.Scoti cu spumiera.
Pui supa de pui la fiert,adaugi sofranul,asezonezi dupa gust.Torni sucul lamaie.Adaugi atatea galuste cate vrei sa servesti -lasi de rezerva separat-lasi 1-2 min sa fiarba din nou.Pui cateva galusti-Kubbe intr-un bol torni desupra supa,presari patrunjel si servesti.
Reteta aici:
Kubbe
http://desertcandy.blogspot.com/search?q=kubbe
Etichete:
ciorba,
cirese,
coacaze,
Condimente,
enibahar,
galuste,
gris,
lamaie,
merisoare,
miel,
migdale,
muguri pin,
patrunjel,
scortisoara,
Septembrie 2008,
sofran,
Supa,
vita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu