luni, 1 septembrie 2008

Poêlée de legume şi ouă ochiuri



Ingrediente pt 4 portii:

Pt.Legume:

500 g zuchinni/dovlecei
1 ardei gras portocaliu
1 ardei gras rosu
300 g rosii, Roma/prunisoare
1 ceapa
2 catei usturoi
1 Lingura pasta tomate
1 Lingura zahar brun
cateva crengute cimbru
o legatura patrunjel
putin ardei iute rosu
ulei masline
sare
piper


Pt. Ouale ochiuri si garnitura:

4 oua mari
branza capra,proaspata
4 felii Prosciutto
aluat clasic de tarta pt 4 discuri/tartine,precoapte 25 min la 175*C.
tarhon tocat
sare
piper
otet alb


Pregatire:

Incepi prin a coace tartinele,cca 25-30 min la 175*C.
Tai ceapa,usturoiul,dovleceii.
Coci ardeii ii cureti de piele.Fierbi 1 min rosiile,le pui in apa rece,le scoti pielea,le tai cuburi.
Intr-o tigaie sotezi in ulei ceapa cca 2-3 min,pui usturoiul si mai lasi 2 min.
Adaugi pasta rosii,zaharul si lasi cateva min.
Pui dovleceii ii lasi 5-6 min,inainte de a adauga ardeii,amesteci si lasi inca 4 min,inainte de a adauga rosiile si cimbrul.
Amesteci si fierbi la foc mic 30-35 min.Asezonezi cu sare,piper,pui patrunjelulsi un praf de ardei iute rosu-optional.

Pt ouale ochiuri:
Pui la fiert o oala cu apa si sare.Adaugi 3 linguri otet alb.Spargi oul si-l pui intr-o ceasca,ii dai drumul usor in apa care fierbe la foc mic.Le lasi 3 min,scoti cu spumiera,pui pe un prosop hartie.Tai frumos oul in jurul marginilor,pt un aspect frumos.
Pt servit,raspandesti branza capra pe fiecare tartina,adaugi un strat legumesi o felie de sunca,pui oul deasupra presari putina sare si piper si tarhon tocat. Servesti langa o salata de verdeturi.


Reteta aici:

Vegetable Poêlée and Poached Eggs

www.latartinegourmande.com/press-etc/

Niciun comentariu: