luni, 1 septembrie 2008

Salata de quinoa cu fasole soia si tarhon




Quinoa,este un super aliment in America de Sud,este un pachet de proteine si fibe.Prajita capata un gust usor de nuci,o completare la nucile si frunzele de tarhon din dresingul cu lamaie,incearca acesta salata cu orice fel de verdeturi: rucola,laptuca sau frunze spanac.

Ies 4 portii de 1 1/2 cana fiecare.

Ingrediente:

1 cana quinoa-vezi nota
2 cani supa vegetala
2 cani fasole soia decongelat
1 Lingura coaja lamaie rasa
2 Linguri suc lamaie
2 Linguri ulei masline ev
2 Linguri tarhon proaspat/2 lingurite uscat
1/2 lingurita sare
1/2 cana ardei grasi la borcan,cuburi
1/4 cana nuci tocate,preferabil prajite


Pregatire:

1.Prajesti quinoa la foc mediu intr-o tigaie fara ulei.Amesteci des cca 5 min,pana aceasta isi dezvola aroma si incepe sa pocneasca.Pui in sita si clatesti bine.
2.In acelasi timp,pui supa la fiert,la foc mare.Pui quinoa,capacul,reduci focul si fierbi la foc mic 8 min.Adaugi fasolea soia,acoperi si mai fierbi pana se inmoaie quinoa si fasolea cca 7-8 min.Scurgi apa ramasa.
3.Bati coaja si sucul lamaie,uleiul tarhonul si sarea in bol mare,adaugi ardeii si amestecul de quinoa,amesteci sa se combine.Imparti in 4 farfurii si presari nucile.

Nota:


Quinoa este o delicata cereala aromata folosita inca din vremea incasilor.Prajirea cerealei inainte de gatit consolideaza,intensifica aroma si inlatura orice reziduu de saponine/stratul (natural) amar care o acopera.
Pt prajirea nucilor:pui intr-o tigaie uscata la foc mediu-mic amesteci constant 2-4 min.
Acoperi si refrigerezi pana la 2 zile.


Reteta si info nutritional aici:

Warm Quinoa Salad with Edamame & Tarragon

http://www.eatingwell.com/recipes/quinoa_edamame_salad.html

Niciun comentariu: