250 g telina
sare
2 linguri mustar
otet
4 linguri maioneza
2 linguri smantana groasa
zeama lamaie
Telina
trebuie sa fie alba si fara ate.Se taie marunt 250 g telina,taitei f. fin,se
pune intr-o farfurie se presara cu sare fina si se lasa sa stea ½ ora
amestecand din cand in cand.Intr-o salatiera se pune 2 linguri mustar la care
se adauga 4 linguri ulei turnat cate putin si otet dupa gust.Se adauga telina
taiata si se amesteca bine.Nu se prepara cu mult timp deoarece sosul se
desface.Daca e necesar totusi ca sa se prepare cu mai mult timp se aduga in
sosul de mustar 4 linguri maioneza.Salata e foarte buna daca in sosul de mustar
se aduga cate putin inainte de a fi
servita 2 linguri de smantana groasa proaspata si zeama lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu