vineri, 27 februarie 2009

Supa creson cu ou in cuib



Ingrediente 6-8 portii:

Pt Cuiburi:

2 cartofi mari,cca 10 cm lungime
6-8 oua prepelita
2 caserole creson
ulei pt prajit


Pt Supa:


2 salote,tocate
20 g unt
160 g creson,spalet si eliminat partile dure/tije
250 g spanac tanar
100 ml sherry
150 g cartofi,cuburi mici
1 Litru supa legume
50 ml smantana
sos Worcester
sare
piper
nucsoara


Pregatire:


Pt cuiburi:
Incalzesti destul ulei in oala/tigaie,de cca 10 cm.Tai cartofii f fin,benzi de cca 2-3 mm grosime,ii imparti in 6-8 portii si-i prajesti pe rand,ii tai chiar inainte de prajit,sa nu se oxideze.Pui cartofii in cos (sarma/metalic)ii pui in uleiul fierbinte f aproape de suprafata,pt a fi acoperiti de ulei.Ii prajesti cca 1 min,sa fie moi pt ai putea indoi.Daca folosesti un polonic ii infasori manerul in prosop,sa nu te frigi.Scoti cartofii cu polonicul,ii scurgi de ulei,ii pui in sita la scurs de cca 6-8 cm diametru.Ii apesi cu polonicul sa obtii o adancitura in mijloc,sa formezi cuibul in care va sta oul de prepelita.
Pui sita cu cartofii presati inapoi in ulei fierbinte si prajesti cuibul pana cartofii sunt maro-aurii.Lasi sa se scurga uleiul,apuci cuibul cu furculita si-l pui pe hartie la scurs,sarezi si lasi sa se raceasca si sa devina crocant.
Fierbi ouale prepelita in apa fierbinte 2 min,torni apa rece,lasi la racit,le decojesti cu mare atentie.

Pt supa:
Topesti untul in oala,prajesti ceapa pana incepe sa se rumeneasca.Adaugi sherry,cresonul,spanacul,lasi sa se ofileasca,pui capacul,lasi putin,pui supa legume,cartofii si fierbi pana cartofii sunt f moi,cca 10 min.Pasezi supa,cu blender de mana,adaugi smantana,asezonezi dupa gust cu sare,piper,nucsoara,sos Worcester.Dac asupa este prea subtire,o reduci/fierbi pt a ajunge la consistenta dorita.

Asamblare: asezi in bol cuibul,il interiorul lui pui salata creson,apoi asezi oul in cuib,presari putin piper,torni in jurul lor supa,la masa.

Reteta aici:

Watercress soup with potato, cress & quail's egg nest

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2007/04/watercress_soup.html

Niciun comentariu: