marți, 10 februarie 2009

Burgeri grecesti cu salata sfecla



Ingrediente 4 portii:


500 g carne vita,tocata
1-2 Linguri sos Worcester
1 legatura mica patrunjel,fin tocat
60 g feta,rupta
50 g frunze rucola
4 chifle cu mac,usor prajite
4 Linguri maioneza,optional


Pt salata sfecla:

200 g sfecla gatita,cuburi
3 cepe murate,mici,fin tocate
2 Linguri masline verzi,tocate
1 Lingura menta,tocata


Pregatire:

1.Amesteci toate ingred pt salata,asezonezi cu sare,piper,lasi deoparte.
2.Asezonezi carnea tocat,pui sosul worcester,patrunjelul,formezi 4 burgeri,apoi presezi cuburi de feta in centrul fiecarei chiftele,apoi acoperi branza complet cu carnea.Acoperi si refrigerezi pana la 12 ore/congelezi.Preancalzesti grillul la mediu.
3.Prajesti burgerii 3-4 min,le intorci la 1/2 timpului,pana sunt facuti.
4.Pe fiecare chifla pui rucola,deasupra chifteaua si peste ea salata sfecla,servesti cu maioneza daca doresti.

Reteta si info nutritional aici:

Greek beef burger with beetroot relish recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Greek_beef_burger_with_beetroot_relish_3530

Niciun comentariu: