joi, 5 februarie 2009

Muraturi asortate chinezesti

Pregatire:30 min
Gatit:20 min
Gata in 3 ore

INGREDIENTE:

Solutia pt murat:

3 cani zahar
3 cani otet alb
1 1/2 cana apa
1 1/2 lingurita sare


Muraturile:

3 morcovi mari
1 ridiche mare
1 castravete mare
4 tulpini telina
8 salote de primavara sau ceapa verde
113 g ghimbir
1 ardei gras rosu,mare
1 ardei gras verde

Pregatire:

Solutia pt murat:

Combini toate ingredientele intr-o cratita de 3 litri.
Gatesti la foc mediu,amesteci pana lichidul fierbe.
Iei de pe foc.
Racesti.

Pt Muraturi:

Speli toate legumele.
Decojesti morcovii si ridichile.Tai castravetele pe lungim in sfert si scoti semintele.
Tai morcovii,ridichile si castravetele ca betele de chibrit,de cca 2 cm lungime.
Tai telina felii pe diagonale de 0,6 cm.
Scoti semintele ardeilor si-i tai cuburi de 1cm.
Umplii o oala de tuci/fonta de 5 litri cu apa pana la 1/2.
Acoperi si gatesti la foc mare pana apa incepe sa fiarba.
Iei capacul,adaugi legumele,iei imediat de pe foc.
Lasi sa stea neacoperite 2 min.
Scurgi legumele intr-o strecuratoare mare.
Scoti legumele pe un prosop curat le intinzi si le lasi 2-3 ore la uscat.
Indesi legumele tare in borcane curate cu capac.
Torni sloutia de murat,pana legumele sunt complet acoperite.
Strangi bine capacul.
Pastrezi in frigider,cel putin 1 saptamana,inainte de folosire.

Reteta aici:

Chinese Mixed Pickles

http://recipes.recipeland.com/recipes/recipe/show/Chinese_Mixed_Pickles_46375

Niciun comentariu: